برای راه اندازی فست فود، مسیری مشابه راه اندازی رستوران خواهیم داشت که در مقالات گذشته بصورت تخصصی به آن پرداخته ایم، در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که آیا تجهیزاتی که در فست فود از آن استفاده می شود از تجهیزات مورد استفاده در آشپزخانه های رستوران متفاوت می باشد یا خیر. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
آیا تجهیزات راه اندازی فست فود با تجهیزات رستوران متفاوت است؟
بدیهی است که لیست تجهیزات فست فود با لیست تجهیزات آشپزخانه رستورانهای سنتی تفاوت دارد و در خصوص دکوراسیون نیز سبک متفاوتی را خواهیم داشت.
به خاطر داشته باشید که مشتریان فست فود کمی از مشتریان رستوران متفاوت هستند و بیشتر طیف جوانان را در برمیگیرند. از این جهت طراحی دکوراسیون فست فود ، طراحی منو و … باید با این طیف سازگاری بیشتری داشته باشد. با توجه به کارایی رستوران و فست فود کاملا بدیهی می باشد که تجهیزات راه اندازی فست فود با رستوران متفاوت باشد زیرا منوی غذایی که در رستوران سرو می شود با منوی غذایی در فست فود متفاوت است . در منوی هیچ فست فودی سرو چلو کباب یا جوجه کباب و غذاهایی نظیر قومه سبزی و قیمه نخواهیم داشت همانطور که در منوی غذایی هیچ رستورانی غذاهای فست فودی مانند چیزبرگر و چیکن برگر نخواهیم داشت .
حال بنظر شما پخت این غذاها به یک صورت می باشد و نیاز به تجهیزات یکسانی دارد؟ بله درست است پخت این دو نوع غذا متفاوت از هم می باشد و به تجهیزات خاص خود نیاز دارد که در ادامه با تجهیزات رستوران و فست فود آشنا می شویم.
لیست تجهیزات فست فود
لیست تجهیزات فست فود شامل تجهیزات آمادهسازی، تجهیزات طبخ و نگهداری و تجهیزات شستشو هستند. در مسیر راه اندازی فست فود باید ابتدا لیست تجهیزات فست فود را تهیه کرده و پس از آن با اولویتبندی نسبت به خرید آن ها اقدام کنید. لیست تجهیزات فست فود شامل مواردی چون دستگاه خلال کن، فر پیتزاپز ریلی، دستگاه گریل، یخچال ویتریندار، سالاد بار، تاپینگ پیتزا و ساندویچ، دستگاه کباب ترکی، فریزر، دستگاه کالباس بر، پمپ سس، سینک ظرفشویی صنعتی، میز دورچین، دستگاه خمیرگیر، سرخ کن صنعتی، شوتینگ سیب زمینی و ساندویچ، تابه تخت و … هستند.
لیست تجهیزات رستوران
یکی از مهمترین و اصلی ترین تجهیزات رستوران تجهیزات پخت است. همانطور که از نام این تجهیزات مشخص است از آن بیشتر برای فرایند پخت استفاده می کنند. تجهیزات بسیار زیادی مانند دیگ های بزرگ پخت برنج،اجاق گاز چهار شعله فردار, دیگ های بزرگ پلوپز، سرخ کن دو سبده مبله، دیگ های پخت خورش، کباب پز تابشی، اجاق گاز و .. از جمله اصلی ترین این تجهیزات به شمار می رفتند. تجهیزات دیگر رستوران ها چرخ گوشت گیربکسی، سماور، خلال کن سیب زمینی، سیخ گیر، ترموس انواع تاپینگ ها, فریزر میز کاری و یخچال ویترینی و فریزر ایستاده می باشد.
قیمت تجهیزات رستوران و فست فود
یکی دیگر از تفاوت هایی که تجهیزات رستوران و فست فود با هم دارند مربوط به قیمت آنها می باشد که باتوجه به سایز و نوع هریک از آنها و برند تولیدشان دارای قیمت های متفاوتی می باشند. افرادی که در ابتدا مسیر هستند می توانند برای رفع نیازهای خود و صرفه جویی در مقدار هزینه های مصرف از تجهیزات دسته دوم تمیز که نیاز به تعمیرات و خرج های مازاد ندارند استفاده کنند. اگر از سرآشپزان حرفه ای بپرسید که چگونه غذا راباکیفیت طبخ کنیم به شما می گویند که غذای خوب با وسایل خوب پخته می شود. برای راه اندازی رستوران یا فست فود و همین طور خرید لیست تجهیزات فست فود، بهتر است حتما از مشاور راه اندازی فست فود کمک بگیرید.
تجهیزات رستوران و تجهیزات فست فود چه تفاوتی باهم دارند؟
همیشه این نکته را باید در نظر داشته باشید که تجهیزات پخت غذا رستورانی با تجهیزات فست فود تفاوت زیادی دارد. هر چند برخی از لوازم صنعتی پخت غذا در رستوران و فست فود به صورت مشترک استفاده می شوند ولی این دو دنیای متفاوتی با هم دارند. معمولاً از تجهیزات رستوران صنعتی انتظار می رود تا غذاهایی به سبک خانگی برای مشتریان تهیه کند، ولی از تجهیزات پخت غذای فست فود انتظار بر آماده کردن غذاهای سریع در کوتاه ترین زمان ممکن را داریم.
در هر مورد ما به وسایل آماده سازی ،تجهیزات سرد و تجهیزات گرم نیاز داریم که بیشتر تفاوت در تجهیزات پخت و پز و شکل ظاهری تجهیزات سرد (یخچال ها) است.اگر ساده تر بیان کنیم می توان گفت وسایلی که در فست فود ها و رستوران های فرنگی (ایتالیایی،چینی،هندی) به دلیل شباهت درنحوه طبخ و سرو غذا استفاده می شود ر ا به اصطلاح تجهیزات فست فود و وسایلی که با آن منوی غذای ایرانی (رستوران سنتی،تالار،کترینگ) طبخ می شود به اصطلاح تجهیزات رستوران گفته می شود.